Fort fort.

Slänger in ett inlägg lite snabbt, Ska snart iväg och hämta upp Evelina, sen vidare till klubben för att hålla valpkurs.
Evelina är en ängel och assisterar mig, så nu har jag en slav ifall jag slulle behöva de också ;) PERFEKT.

Igår efter mitt kära blogginlägg hände de inte så mycket mer än att jag spenderade mystid med min kära säng.. :)
Började 8 imorse och enligt schema skulle jag bara jobba till 3, men fick jobba över till 5 så de blev inte nå mer fritid för mig idag heller. Suck!

Efter kursen idag måste jag ta en lång promenad med min söta hund som har alldeles för mycket energi gentemot min tid. Men imorn jobbar jag bara 10-15 och de är jag glad över. Sen är man ledig ända till nästa vecka, och vad ska man göra av sin fria tid? Ska hinna busa med Ida, umgås med Tina, Behandling, träna hunden, shoppa? klippa Evelina, ha valpkurs Osv osv.. Kallas de fritid?

Satt och kollade på gamla bilder igår och började tveka på min hårfärg, förvånad?
                                    
blond?                                                            Brunett?
Jaa vi ser ju vars detta leder, själv lutar de åt blont igen.. Min mamma blir nog galen på mig om jag berättar de?


Min telefon har för övrigt börja krånga.. Den har slutat vibrera. Så de blir väl att läman in den imorn på lagning, problemet är att Björn har min extra telefon.Blir jag telefonlös? 
Nej nu fara och hämta Evelina. Skriver sen om hur de gick på kursen. 
KRAM! 

Grattis Mobbo

Direkt efter jobbet racade bilen till kosmetik för inhandling av lite smink som tog slut imorse. Gäller ju att spendera pengaran när man väl har dem, eller? Oj oj hur ska jag kunna spara till min och Malins stockholmresa?
På tal om dem, Äckligt mycke jag längtar. Storstan here we come ;) Malin och Michaela på nya äventyr


Ojsan snacka om att komma bort från ämnet?
När jag kom hem slängde jag i mig middagen som stor på bordet, och sedan fräschade man till sig lite efter en hel dagsjobb och satte sig åter igen i bilen och rullade hem till min Morbror som idag fyller/fyllde år. Efter massa prat och skratt, busande med Kusinbarn och sånt så åkte jag vidare hem till mommo och moffa och sen begav jag och mia oss ut och gick med hundarna.. Skulle gå strand promenaden men upptäckte att de var kolsvart :O, så vi svängde fort av och gick där de var gatlysen iställe.
Plockade upp David och körde hem han och rullade sedan hem med sällskap av Malin i telefon. Väl hemma satte man sig här, och nu blir de och sätta sig ner och skriva lite "viktiga" mejl. Sen sängen....
Vill verkligen ha tillbak min dörr nu :O, vi har vart tvungen och ta ner den när vi lägger in fjärrvärme, men imorn kommer den äntligen upp igen. Har längtat så! 


Grattis Michaela på Namndagen!

Hundtestet

Tack för tipset Jessi : )



Jag blev Cocker Spaniel

Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.


Jobbet.

Står på jobbet och väntar på lunch, min mage vil ha mat!

Efter ett antal tankar har Michaela äntligen tagit ett beslut och tänkte faktiskt berätta allt från början här i min lilla blogg.

Det hela började förra någon vecka sen då jag hittade en gammal annons om en draghundskennel som ville ha en handler. Ni minns den innan jag tog studenten, dit jag och stina skulle söka?
 Iaf så hittade jag annonsen när jag städade och för skoj skull skrev jag och frågade om tjänsten fortfarande var ledig, vilket den så klart inte var.
Men endast några dagar senare fick jag ett mejl från en draghundskennel i tyskland som sökte en handler, som ville att jag skulle skicka in en ansökan. Mest på skoj skickad jag in en ansökan. Utan några planer på att fara eller så.
Endast en dag senare ringer dem upp mig från tyskland och erbjuder mig jobb från och med november.

Michaelas hjärna har gått på högvarv utan att veta in eller ut. Åka eller inte åka?
Men idag har jag äntligen tagit ett beslut. Jag kommer inte att flytta till tyskland. Då min Chef idag berättade att jag fått fortsatt jobb här på Granngården. Så till allas besvikelse/glädje så kommer jag inte lämna sverige, utan bli kvar i gällivare och på Granngården ett tag till.

-Nej nu ska jag göra nå vettigare än de här.
KRAM!

U-DM

En dag med mycket skratt och annat trevligt. :)

Idag vid halv 9 tiden rullade jag till Gällivare och stannade till utanför Evelina för upplockning av henna och hennes Över söta vovve Nova, Väl inpackade i bilen började vi rulla mot Boden med Bodens brukshundsklubb som mål.

Efter inte en allt för lång tid vad vi framme och gick runt och kikade, när de slog mig att Amanda och Loka skulle tävla så vi syndade oss till baksidan och se på tusan Amanda och Loka var precis ute på planen och skulle börja inkallning. Åh vilken glädje de var att de dem på planen, vilket ekipage. Ni är super duktiga. Grattis till första pris, klassvinst och DM-vinst :D De förtjänade ni verkligen vill jag lova! Och efter att ha hälsat på henne och loka så rullade vi vidare in till Max och slängde i oss lite mat och sen vidare till Dollar och shoppa lite. Haha, har lite dåligt samvete Evelina ska du veta, du kanske inte får köpa dem av mig? ; ) inhandlade även en ny vän som nu hänger i min bilnyckel och en ny Mössa :D Jag gillar mössor.  Och till min stora förvåning fanns faktiskt inte min älskade soffa alls på Dollar i boden, bara i Gällivare?


Kan man bli så förälskad i möbler? :O

Efter våran tur på Dollar så rullade vi tillbak till klubben igen och träffade lina och hennes vovvar + en massa annat roligt folk så klart.
Efter inte en allt för lång stund så var de upprop på agilitn och banvandring.. Under alla loppen var jag personlig filmare, eller iaf åt Lina, Evelina och Linnea :) dem andra orkade jag inte (A)
De var super kul att de och de gick bra för dem flesta, då de dock inte var så lätt bana. Skickar en extra kram till Evelina som inte tycker att loppen gick så super, men de tycker jag.. Ni är superduktiga :D och du är xtra duktig för du handlar en hund som har väldigt mycke fart och bara de är värd en extra eloge... : )

Även ett stort Grattis till Lina som vann Dm agility large klassen, super duktigt gjort.
Men också till er andra Grattis till era placeringar och bra jobbat..

Efter prisutdelning med många kända ansikten som plockade priser så bar de vidare hem till min söta moster och hälsa på, och fick i oss lite glass som Tindra bjöd på, men efter ett kort och intensivt besök och sen rastning av hunden så rullade vi hemåt igen. Hemresan var faktiskt riktigt mysig, och vi fick en hel del vettigt sagt.. Vi borde verkligen fundera på att genomföra några av våra idéer eller var säger du? Om inte iaf lägga fram förslaget. Vore ju super kul.

Nej nu ska jag ta och tömma min kamera på filmer och sen skicka vidare till dess ägare.
Men hade så toppen! PUSSKRAM!


MICHAELA LEVER :O

Oj oj, jag är verkligen ingen riktigt bloggare va?
Haha om jag väl håller uppe bloggander går de hur bra som helst, men så fort de blir en liten paus då skiter de sig för då ids jag inte skriva för att jag vet att de blir mycke att skriva..  Så om jag orkar så kan ni ju förbereda er på ett långt inlägg. Men inte allt för mycket bilder.

hm? sist jag skrev fyllde iana år... På kvällen samma dag kom min kära linn och hälsade på, SUPER KUL :D
Fredag kvällen spenderades på raggen med mycke skratt och prat, precis som vanligt? SAKNA GRANS TIDEN!
Lördagen spenderades på stan och vi anhandlade varsinna jeans, och på kvällen var de alkohol osm gällde.. Vi körde förfest, fest och efterfest samtidigt och avslutade på krogen : ) Söndagen kom vi dock inte längre än till sängen, förutom den ansträngande promenaden vi tog till kiosken för att köpa tjocka till filmerna :D
Men helgen gick fört och på måndagen fortsatte linn till stina och jag tillbak till jobbet, hoppas du hälsade från mig :)

Vad har jag mer gjort?

Minns faktistk inte men kan garantera er att de har vart typ träna hunden, jobbat och busar med folk.


Förra helgen var Johanna och Charlie på besök här, jag tror nog både jag och iana var lika överlyckliga :)
Dem kom på fredag och begav sig hem på måndagen.
Fredagen var en mysdag med lite raggen och massa prat och promenad med hundar. Lördagen så tävlade kära micka för första gången lydnad med sin kära terrier, och gissa vad? IANA LÅG PLATSEN, förutom den lilla stunden då de kliade i hennes fukt eksem då hon var tvungen  och sätta sig och kli, men la sig snällt ner igen :D älskade tok hund!
Inkallningen och hopp över hinder är också moment jag är stolt över.. Resten vill jag inte prata om. Om jag säger så här: Hon kan bättre ;) haha! vi slutade på en 7 plats av 7 tävlande. Jaja som Erica sa, nu är iaf debuten gjord.

På söndagen så var jag domar skrivare till appellydnaden. Sedan var jag tvungen och sköta massa "pappersarbete" så johanna och charlie gick ut och promenerade. Och efter det så umgicks vi var och shoppade lite, promernade och tjocka och kolla film, SUPERMYS!
På måndagen så var de stan som gällde och underkläder var de som inhandlades, resten av pengarna fick vi hålla i hårt. Men tiden gick fort och johanna rullade tillbak till övertorneå. Var riktigt tomt hemma utan dem.

På tisdagen så började jag hålla valpkurs och vi hade introdution, utan hund. Vi satt pratade om mål med kurs vilka deltagarna och jag höll lite "lektion" om belöning och flockledare.
I torsdags så hade vi första träffen med valparna. Vi började med lugn och balans för att valparna skulle hinna varva ner när de var massa hundar och ett helt nyss ställe. Sedan fortsatte vi med inkallning och de gick super bra, inga missöden : ) jobbade lite med kontakt. Och gick sedan in och pratade om användingsområden, och inlärning. Jag trivs bra med mina kursdeltagare.. Dock hade dem fått ha lite mer och säga till om : )
Nästa vecka ställer söta evelina upp och är min assistent, tack du är en ÄNGEL

Min fredag efter jobbet spenderade jag med Evelina, alltid lika kul.. Hant även med lite shopping med min kära mor, men fick hålla hårt i pengarna. Jag erkänner jag är SHOPOHOLIK! men de slutade med att jag iaf köpte ett par skor. Men måste ju spara pengar ifall de blir ut och resa.
Idag har jag jobbat, och sen ätit pizza med familjen. Sen tog jag mig själv i kragen och städade rummet :) stolt. Nu är de fint igen! Efter det blev de en uppfriskade dusch, och nu ska vi se vad kväller erbjuder.
Imorn rullar de iaf av till Boden för att kika på Ungdoms DM (agility, lydnad osv) :D

Pickan och pevvsan på äventyr.





Iana 2 år.

Ännu en lugn dag på jobbet och jag fördriver tid vid min "älskade" blogg.
Fast egentligen vill ajg inte befinna mig på jobbet idag.
Min älskade ögonsten blir nämligen 2 år idag, och helst hade jag velat spendera hela min dag med henne. Träna, Mysa, Busa och äta gott.
Men iställe sitter jag på jobbet och hon är hemma och driver mamma till vansinne! (skämt åsido)

2 hela år?
Mamma mia, De känns som att de var så nyligt som jag klockan 7 på morgonen halvsprang över till Monica och vovvarna, Tog upp min nya bästa vän i famnen och kramade om henne, Med henne i knät skrev på köpeavtalet.
Och sedan lindade in henne i jackan och tog med henne hem, lät henne känna vinter kylan i nosen och vistas bland dem första gångerna utomhus. Jag var lyckligast i världen.  Och spenderade första veckan med min valp med full uppmärksamhet, för att sedan 2 eller 3 veckor senare lämna henne och åka tillbak till grans. Jag minns varje buss resa så väl, med tårar svidande bakom ögonlocken. Jag ville inte lämna min älskade ögonsten, MIN iana!

Eller den gången då jag bestämde mig för vilken valp i kullen jag skulle ha, också lite av ett fantasiskt minne.
Jag var hemma hos Monica och valparna som alltid på helgera. Vi öppnade upp kompostgallret och skulle låta dem undersöka i vardagsrummet. Men vips så gick alla valparna och sov utom, lilla pixsöga/pirayan som hon då kallades. Nej iställe staplade hon fram på mycket istadiga ben fram till mig och kröp upp i mitt knä där hon sedan lade sig till rätta och somnade. De var aldrig ajg som valde, Iana valde mig.

Kommer hellre aldrig glömma lyckan när iana blev 5 månader och fick för första gången flytta hem till mig i lägenheten. Mamma och Pappa kom ner med henne en helg och att se lyckan i ianas ögon när hon "upptäckte" vars de var jag hade hållit hus alla veckodagar och vars jag åkt när jag satte mig på bussen varje söndag. Och när hon första gången fick vara med mig i skolan. Hon stormnjöt, av alla uppmärksamhet, folk, djur och bus. Och lektionerna spenderade hon liggandes och sovande i min famn.

Ja minnerna med detta underbara energiknytte är många. Hon är endast 2 år gammal och har redan plcoat sitt första cert, och många har vi kvar att snyta åt oss. Förhoppningsvis ska vi även ut på lydnadstävlinagrna inom en snar framtid också. Och agilityn väntar så fort Platta tunneln sitter och mattes handling fungerar. Ja planerna är många, men vi tar de i lugn takt, vi har många år tillsammans kvar.

Dagen till ära tänker jag skicka in kennelnamnsanökan idag, Och så fort de är godkänt och stunden passar in så kommer iana även bli mamma, och ännu fler valpägare ska få uppleva energiknytten.

Nu kallar jobbet, hade toppen. Pussting


@ granngården

Hej hej, står på jobbet och bloggar.
Är jätte lugnt och inga kunder i butiken, nästan inge personal på jobbet heller då de är Kick off på gotland,
Så då kan man passa på och ha lite fritid och blogga :) och ni klagar väl inte?

Skulle ju som sagt lädda upp massa bilder från ny kameran igår, men höll precis på att ladda ner en film och har tusen olika virus på datan så den laggade ihop och ville inte vara med. Men bjöd ju iaf på blombilden, jag jag förövrigt är super nöjd med, för att bara fotad med en vanlig digitalkamera.
Men ledsen läsare, ni fick inte se någon brunett bild på mig. Men de kommer så fort min data är lite piggare och framför allt att jag bloggar från den. Ha tåla mod och håll utkik så kommer de.

Idag på jobbet har jag ägnat mig åt beställningar av hundkoppel så nu kommer de hem en massa storlekar och färger vill jag lova, tur att inte jag betalar fakturen, och framför allt jag slipper också se den. Ni som är hundägare vet ju att hundgrejer inte alls är billiga jag har bara beställt hem från Rogz. Och måste väl göra en dogman beställning snart också.

Äh, jag har nog otur runt om mig, nu när en kund var och handlade stövlar så låste sig hela kassasystemet i datorn. Suck.. Så nu blir de inge mer bloggande utan måste starta om datan. Hade toppen
Pueetjing!

Brunett

hej igen alla aktiva läsare : )

jag har tagit en liten paus från bloggen och ägnat mig åt annat.
Hela helgen har man busat med Maria :) har vart uper kul och träffa henne.

Hon anlände på fredag kväll och vi ägnade kvällen åt att promenera, ragga runt och prata :)
Lördag jobbade man mellan 10-14 så maria fick roa sig med min mamma som sedan skjussade henne till mitt jobb precis innan jag slutade, hon handlade lite av mig. sedan stängde vi butiken och drog på stan. Hittade massa billiga brottarlinnen till super priser på jive, Super :) hittade även mig en ny jacka för bara 349 kronor, tackar :)

sedan var vi även på Dollar store en sväng, som för övrigt slog upp portarna i Fredags : ) Och Micka blev kär i en soffa! Du råkar inte ha ett föråd som jag kan förvara den i innan jag får min lägenhet? (A) Jag blev så kär att den inte släpper min kära hjärna.. Så vill någon ge mig en super överraskning så köp soffan på dollar åt mig, TACK!
Men de blev ingen soffa för min del, utan slutade med en nu frisbee åt ianis och öronhängen till mig.
Hungriga och less på affärer drog vi hem och lagade tacos, superkockarna Micka och Maria lagade en super middag!

efter många om och men, så slutade de med att vi korkade upp och började dricka lite cider och fixa oss för utgång.
Färdigfixade så bestämde vi oss för en promenad upp till kiosken för att ladda på telefonerna, men innan vi visste ordet av avr vi åter igen hemma i källaren, inlindad i varsitt täcke, varsin godis påse och Kung fu panda som spelades.. Trots vi båda var taggade för fest så blev de en hel mysig kväll och framför allt skönta att vakna morgonen efter. Sorgligt men sant, eller hur var de maria? ;)

Söndagens projekt blir sitta hos mamma frisör yvonne och blir fin i håret och sen som betalning projekt måla ytterdörr.
Men söndagen gick tyvärr fort och snart satt maria på tåget på väg hem till boden och en ny arbetsvecka väntade oss båda. 

Måndagen så blev de åter igen jobb och en sväng till agilitybanan för träning, tog svägerskan och Chili med oss. För dem 2 gick de super men vill inte snacka om för mig och iana, så okoncentrerad har hon inte vart på mycket LÄNGE! ångrade lydnadsanmälan jätte mycke då, men vi kommer igen. :) (hoppas jag)
Och efter jobbet idag kände jag att iana måste få bli av med energi men inte få tänka så mycket så vi drog i väg på en några kilometer lång cykel tur, de var faktiskt super mysigt. Och nu sover min prinsessa lugnt i sin fotölj. Så jag ska ta och slå på en film och kolla den tills de är sovtime. Hade bra allihopa.

'
*Johanna och Malin, kan jag inte få träffa er snart? SAKNAR ER SÅ!
Bjuder på lite bilder som jag fotat med min nya kamera.

Äh FAN, datan segar.. Så de blev bara en bild nu, fler kommer väl.
om inte annat kolla in http://piickaan.bilddagboken.se
PussochKram

RSS 2.0