hard work, work...

Jo, men inte för min del : )
Micka är ledig idag och STORMnjuter kan jag lova.

Vaknade vid ca halv 1 tiden och sitter fortfarande i pyamas och chillar.
Efter Jobbet igår for man och hämtade upp Tina och hon följde med mig hem för att vara moralisktstöd under städning.
Haha men städningen gick nog inte så bra, vi båda var super trött och hitttade på tusen andra saker än städa :D Alltid kul att vara mig dig ju! En av busheterna vi hittade på gjorde en stor förändring på mig. Ni får nog en chock nästa gång ni träffar mig.

På dagens schema står de att ställa sig i bostadskö på FAB, kanske man blir kullebo nåndag?
Vill du flytta in med mig då, då Johanna? haha
Sen ska jag förbi banken och fixa mitt SATANS kort, IGEN!
Sens ka ajg även hinna med att cykla med min kära terrier och träna lydnand, som vilat någon dag. Jag måste göra så med min hund annars hinner hon ledsna, och de lockar inte så där jätte mycket. Så idag blir de träningen igen och sen uppdatering om träningen här också.
Sen ska jag även på behandling hon nån mamma känner vid 7 halv 8 tiden. Men annars inga planer, känns superskönt!
Nu ska jag släna mig i duschen och bli en fräschare mäniska. Vi höres :) PUSSTJING!


Granngården.

Nu springer jag iväg till jobbet, och efter de blir de en snabbis på stan och inhandla en ny kamera : )
Lönen inne på kontot ni vet..

Lycka till alla ni som börjar skolan idag! För de gör inte jag, aldrig mer? (blandade känslor).
Hade faktiskt inte haft något emot att veta att man skulle få träffa hela flocken och andra nära och kära. Men icket det. Nåja får kanske iaf träffa Maria till helgen och linnsan helgen efter de. Toppen kul :)
Och Johanna, dig räknar jag med att få träffa varken sig du vill de eller inte :D
Pusstjing

Hemma igen.

Jag ber om ursäkt om den lilla blogg pausen jag hade.
Men dagarna går för fort och uppgifterna att göra för många, så att sätta sig ner och skriva massa rader här prioriterades inte.

Dem sista veckodagarna jag ite bloggade så tvättade jag i mommo och moffas tvättstuga, hade filmkväll med Tina och snacka massa skit, Mys :) och sen så hant jag även med att träna min hund en massa också.. Lugnt och fina dagar, me like :)

I fredags efter jobbet slängde jag och familjen ner massa saker i väskor och bar över de till husvagnen, tog en snabb cykeltur med hunden innan va begav oss och ej vilken taggad glad hund med fart jag fick i kopplet, som att hon aldrig gjort något annat än cyklat i hela sitt liv :) Efter det så satte vi oss i bilen med husvagnen på släptåg och begav oss till boden. När vi väl var framme i skogså så började precis 30 års partyt så de blev och slänga om kläder och lägga på lite smink sen korka upp. men efter ett eller två glas vin upptäckte jag att de inte var någon ide att dricka, så jag "finsmakade" bara med några glas vin och var social.. Haha, jag var dock den enda av 7 tjejer som drack, men killarna halsade ju en hel del så :)
De var en trevlig kväll, och då vi var ute så fick iana vara med hela kvällen, och hon stormtrivdes, folk som klappade med henne och lekte med henne.
Hant även med att träna lydnads momenten med henne och oj så SUPER hon gick. går hon så bra i framtiden också så blir de defenetivt tävling för oss. En av dem bästa träningsgångerna jag vart med om. Kanske alltid ska dricka lite vin innan jag tränar? :O Skämt och sido, jag LOVAR.

Dock kom huvudvärken som plågat mig hela dan på jobbet tillbaka och redan vid 12 tiden gav jag upp och somnade skönt i husvagnen.

Morgonen efter så vaknade man vid 9 tiden och åt frukost och fixade sig, gick upp till huset och var social med folket och sen begav jag och mamma oss på stan, trots att boden stad inte är så stor så tog de ändå sin lilla tid och springa igenom alla affärer. Efter shoppingturen så var man en tröja, sovkläder och underkläder rikare, Dock fattigare på kontot, Men va fan de var de värt. Efter stan for vi vidare hem till moster för middag och sånt, vi gick även förbi jonna ett tag också där man shoppade ett halsband av henne som hon gjort, supersnyggt :) ännu mindre pengar på kontot...
efter att ha vart social med alla dem så tog jag packningen och drog hem till Björn och Tindra där jag spenderade min kväll och natt. De blev en lugn filmkväll, trots att folk ville ha in mig till krogen så lockade lugnet mer. Ledsen Erika, vi tar de en annan gång, jag lovar :)

Söndagen vaknade man av att tindra kollade på karlsson på taket och lekte med sina verktyg (jag sov på soffan), så någon sov morgon blev de inte : ), Efter inte allt för länge kom pappa och hämta mig och vi for iväg på dollarstore och handlade massa, den blev de en snabbis på kvantum, hant träffa Maria, super kul : ) och sen max sen rullade vi hemåt igen.
Så nu sitter man här igen, tillbaka i gällivare kommun och vet att imorn är de jobbar dag igen och slut på ledigheten..
Nåja, lönen rullar in på kontot på måndag så jag ska inte klaga :)

Nu kila ut med hundarna med Mia och amira.
vi höres! pusstjing!

I turn to you

Haha, de går verkligen dåligt med min städning, SUCK.
Igår lyckades jag åstakomma att plocka upp alla kläder från golvet och sen inge mer.
Jag lockades hela tiden tillbaka till datorn där jag satt och skrev mest hela kvällen och sen somnade jag skönt i min säng med nya påslakan, mysigt värre.

Jag hade tänkt vara nyttig ock kliva upp och promenera innan frukost och jobb, men när klockan väl ringde snoozade jag vidare och sen blev de att kliva upp och åka till jobbet. Väl framme hade varorna från centrallagret kommit och de var bara att ta tag i de och börja pricka av varorna och placera ut i butiken. Efter det så blev de kassa, fika, skratt och lyssna på OS samt lite rensning av lilla kontoret. Slutade redan klockan 3 och jag åkte direkt till mommo och moffa.

Vi håller nämligen på att lägga in fjärrvärme i huset, tvättstugan så att tvättakläder går inte så bra just nu. Så min plan var att sno mommo och moffas tvättstuga (bor i lägenhet) och tvätta upp ÖVERFLÖD med tvätt som jag lever med. Men de var ju så klart bokat så de var bara boka inför morgondagen och sätta sig i bilen och åka hem.
Och väl hemma tog jag faktiskt mig i kragen och plockade iordning på mitt rum, fick dock inte upp spegelväggen, någon som vill låna mig en pappa som inte är så upptagen? Och mublering blev de inte heller då dem ska lägga in elementen från fjärrvärmen snart så måste jag fortsätta ha som jag har då väggen elementen ska upp på är "fri", så mublering blir så fort elementen är på plats, men som tur är så hinner man ju spåna i ideer tills dess.
Sedan blev de prat och sånt med familjen, vet ännu inte vars jag ska bo när jag är i boden. (åker dit till helgen)
"kalas" hos min kusin ute i skogså, bor man då inne i stan jobbigt att ta sig ut och in till stan igen.

(bilen stannar hemma)
Men samtidigt så bor man i stan hinner man ju träffa folker i boden, då man inte är där så ofta. BESLUTSÅNGEST. Om nu inte Maria läser min blogg och råkar vilja vara min personliga chafför ;)

Föresten så har jag även hunnit med att fylla på med bilder på min pixbox, massa student och balbilder från mammas data. jag bara sten diggar bilden på mig och johanna:


 


Vi är ju bara för charmiga, Fina damerna där eller? ;)


Haha, där ett tag funderade jag på att skicka med bilden med ansökan till norge, tror ni dem tagit oss seriöst eller? ;)

Nej nu ska jag ta och gå igenom igenom min byrå full med kläder och slänga litegranna, jag är på renshumör. Lönen kommer på måndag, så måste man ju ha plats och lägga in nya shoppningfynd eller hur?

Hade toppen alla läsare.
Pusstjing!
Fler bilder ses på: Http://piickaan.pixbox.se


DATA FAN!


Varför ska datorer alltid tjorva?
Precis när hela blogg inlägget är färdigt och ska publiceras, vad händer? Jo allt försvinner.


Nåja, bara och börja om. Ledsen, blev inget bloggande igår kväll.
Min dag bestod av världens PMS och endast mörka moln i min närvaro om man säger så, förståelse?

Efter jag bloggat och kollat klart här på nätet begav jag mig ut och träna min kära vovve. Lydnad förstås, ifall jag nu ska tävla i september måste vi ju träna.
Platsliggningen spikade vi igår, hon låg ca 3 minutet utan ens viljen att resa sig och sen avbröt jag. Inte för att de är så mycke och hurra för man jag är svin nöjd, d¨å vi har haft såna jävla problem med ianas läggande. Störningen vi hade var pappa som krattade på gården och de dammade, mamma och malin som sprang omkring och fixade för maten (vi grillade och åt sedan ute på gården) och jag som gav chili massa godis.

ställande och läggandet har jag åter igen återgått till handkommande och röst för att få effektivare utförande, men vi jobbar på att återigen komma till bara röst. inkallningarna är jag super nöjda med har valt att inte trän på så länga sträckor för att få fina ingång och de har vi nu fått, snart uppe långa sträckor igen. apporteringen däremot går inte alls, kommer detta moment någonsin sätta sig? :I

Efter jag tränat klart fick chili sig också några inkallningsövningar och sen blev destort godissök för båda hundarna på gräsmattan medans jag passade på och hjälpa till med maten, efter en god middag satte jag och Malin igång och måla staketet och när vi nästan var färdiga så tog färgen slut, Surt. Men som belöning fick vi äta blåbärspaj från bären vi plaockade i helgen. Efter de var de bara och byta kläder, sminka och fixa håret för att ge sig ut på bus och äventyr, men icke. Blev sviken och de var bara glömma planerna.

Senare på kvällen drog jag upp till Malin och vi hade film kväll till en film som gick på tv, party till döds eller något sånt. En bra film, sevärd jag lovar. (dock kommer jag inte exakt ihåg vad den hette). Men jag var nöjd med film kvällen när jag sedan kröp ner i sängen med veckorevyn, Mys :)

 



Nu har jag nyligt kommit hem från jobbet och ska ta tag i mitt rum och städning så man åtminstone kan vara här inne. kanske man röjer en hel del också. Synd att rummet är byggt som de är, kan inte komma på någor annat sätt att mublera de på. Förslag?

Söndag

Ännu en vecka är över av denna sommar.


Varför går tiden så satans fort? De var ju nyss nphund 05-08 stod längst fram i kyrkan och tog emot slutbetygen och kramade om våra lärare. Eller? Jag tycker iaf de känns som de. Känns inte som de vart riktigt sommar då jag inte vart på nå festivaler eller andra roligheter, det enda jag har gjort i sommar är Pajalmarknad, en snabb sväng till boden och art och hälsa på i övertorneå.
 Där jag förövrigt stormtrivdes, Fick va med en av mina bästa vänner hur mycket jag ville, iana fck vara lös på gåren och springa runt på dem öppna ängarna på området, vi hade massa hund bus med iana och charlie plus alla busäventyr jag och johanna var på, ex. överkalix, handla i finland utan fungerande kort osv. Varför går tiden så fort när man inte vill de?

Igår efter jag lämnat mitt bloggande och datan så blev de och byta kläder, bild på outfiten kommer längre ner.
Jag (bakom ratten), mamma, pappa och Malin slängde oss i bilen och försvann in efter nattavaara vägen för bär plockning och grill mys. Enligt mig kunde nog inte min lördag kväll kunnat bli bättre. Eller jo, om du var där.

Trots lite bär och mycket mygg, past man luktade som en myggservett så var de en mysig kväll med sol och skog. Alldeles för länge sen man var ute i skogen sist. Om man räknar bort från min, ida och moas fiskekväll.

Nu tänkte jag slänga mig i duschen och sen städa upp på rummet, mublering? vi får se.
Slänger in lite bilder och sen bloggar jag mer ikväll. Pusstjing!

   
   


                      


Back on track

Ja, så länge kunde man hålla sig från att blogga.
Fast nu med nytt blogg namn och nya fräscha tag.

Ni som följt min förra blogg kan jag tala om att inte allt för mycket har hänt i mitt liv sen sist, men tanke på att det mesta av min vardag tas upp av mitt "kära" arbete. Granngården, Lantmännen Gällivare.

Iana, är mer eller mindre UNDERSTIMULERAD,, och ser det mesta som en lekinvit just nu.
För er som inte vet så är iana min Foxterrier tik, som är snart 2 år gammal.

Jag har börja ta tag i träningen med lydnad på iana och vi små kikar på en lydnadstävling i september här på brukshundsklubben i gällivare, men alla som känner mig vet att jag kommer balla ur.
Och med tanke på allt som måste finslipas på våran lydnadsträning så har vi längt kvar till tävlning. Eftersom hon är helt övergalen är hon ca en hundlängd framför mig på linförigheten, bara för att hon är överlycklig och vill så gärna. Gulligt men inte bra med poäng på tävling, dock är jag nöjd över att hon har den attityden till fotgående, ni som känner henne vet att hon inte haft det. Och apporteringen ska vi inte ens prata om!

Det enda moment jag är riktigt nöjd med på henne är inkallning och hopp över hinder, men inte blir de nå fina resultat med att bara spika dem momenten. haha!

Annars har vi hunnit träna lite agility nu i sommar också och vi har gjort framsteg, enligt mig stora sådana. Jag har fått iana och börja följa mina ordkommandon på banan, har henne inte allitd nu mera framför fötterna utan hon dras mer och mer till sidan om mig.Slalomen har vi börja få flyt i (ej tävlingsflyt men flyt) och plattatunneln har hon smått börja förstå den är inte lika läskig nå mer. :) Hade jag bara haft mer tid att träna henne hade vi säkert kunnat gå långt. Så därför har jag funderingar på att kanske beställa hem några hinder hem till gården, ni vet: hopphinder, slalom och tunnlar. Någon som vill sponsra? Eftersom jag har planer på att köpa en digitalkamera för nästa lön så vet jag inte om jag har råd med både och. Vi får se hur de blir.

Annars har jag bara haft det bra. Hunnit med att umgås med Malin Lantto och Johanna en del, vilket jag är super lycklig över. Dock är de kanske länge till nästa gång, Suck! Hunnit med någon utgång här och där också och har haft super kul :) Många skratt och busiga upptåg. Ja jag kommer inte på så mcke mer och uppdatera er med att jag har gjort.
Eller jo, ÄNTLIGEN har jag och Johanna fått iväg ansökan till Norge, HOPPAS HOPPAS! :) håll tummarna för oss allaihopa.

Ni ska jag lämna datan, och fara iväg med min kära familj och plocka bär.
Pusstjing!

RSS 2.0